Hyppää sisältöön

10 vinkkiä Salon kesään

1. Luontomatkailupalveluja Teijon kansallispuiston kainalossa

Teijon kansallispuistoon matkaavaa odottavat monipuoliset luontokokemukset. Natura Viva järjestää opastettuja retkiä ja kansallispuistoneuvontaa Teijon alueella. Yrityksen sauna-, majoitus- ja välinevuokrapalvelut ovat helposti käytettävissä niin läheltä kuin kaukaa tuleville. Innokkaimmat reissaajat voivat edetä järveltä toiselle ja kokeilla “lake hoppingia”.

Lue lisää

2. Alpakkapiknikiltä liikunnalliseen keskuspuistoon – Mathildedalin kylään saapuvilla on mistä valita

Mathildedalin vanha ruukkikylä tarjoaa matkailijalle historiallisen ympäristön, jossa voi nauttia kyläkulttuurin tunnelmasta, kokea kulttuurielämyksiä ja levähtää majoitus- ja lähiruokapalvelujen äärellä. Liikuntaa kaipaavat voivat aktivoitua Mathildedalin keskuspuistossa. Mathildedalin kylä sijaitsee meren äärellä reilu 20 kilometriä Salosta Rannikkoreitti –pyöräreitin varrella. Kylään voi saapua myös veneillen Mathildan Marinan vierasvenesatamaan.

Lue lisää

3. Teijon ja Kirjakkalan ruukkikylät tarjoavat lähimatkailijalle monipuolisia mahdollisuuksia

Outdoor-aktiviteetteja, luontoreittejä, vaihtuvia taidenäyttelyitä. Teijon ja Kirjakkalan ruukkikylissä on paljon nähtävää ja koettavaa niin luonnon kuin kulttuurinkin ystäville. Vauhtia Teijon Ruukkikyliin tuo Meri-Teijo Bike Park, joka sijaitsee meren äärellä Teijon kansallispuiston ja Meri-Teijon golfkentän kainalossa ja tarjoaa maasto- ja alamäkipyöräilyä Teijon hiihtokeskuksen rinteillä ja metsäpoluilla.
Lue lisää

4. Halikko tarjoaa matkailijalle laatutuotteita, kulttuuria ja kartanoelämää sekä muinaishistoriaa

Halikon alueelta löytyy uusittuja, persoonallisia ravintoloita ja idyllisiä kahviloita, kulttuuria ja kartanoita sekä majoitusta vetovoimaisen luonnon äärellä. Design Hill, Halikon Rikalanmäki ja Wiurilan kartano kutsuvat matkailijan nauttimaan Halikon rikkaasta tarjonnasta.

Lue lisää

5. Särkisalossa riittää nähtävää ja koettavaa merellisessä ympäristössä

Särkisalon merimaisemat ja kaunis luonto ihastuttavat Etelä-Suomessa matkailevia vuodesta toiseen. Matkailukohde tarjoaa merellistä tunnelmaa, ystävällistä palvelua ja upeita luontokohteita. Särkisalon saarelta toiselle etenevän Rannikkoreitin varrelta löytyy monia kiinnostavia pysäkkejä retkeilijöiden iloksi.

Lue lisää

6. Suomusjärvellä muinainen ja moderni kohtaavat

Lähimatkailijaa odottaa Salossa rauhaisa kolkka, joka sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä. Suomusjärvellä voi kokea luonnonrauhan ja historian painon. Matkailijalle on tarjolla houkuttelevia luontoreittejä, vanhakantaista kyläkulttuuria ja virkistyskohteita. Kannattaa poiketa myös legendaarisella Lahnajärven taukopaikalla.

Lue lisää

7. Salon retkikohteet tarjoavat löytämisen iloa koko perheelle

Salossa on lapsiperheille paljon nähtävää ja koettavaa. Kesällä keskustasta ja lähiympäristöstä löytyy puistoja, leikkipaikkoja ja rantoja, joissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Uteliaimmille Salon ympäröivä luonto tarjoaa jännittäviä retkikohteita.

Lue lisää

8. Salo on lintuharrastajan unelmakohde

Jylhiä metsiä, vesistöjä, huimia jyrkänteitä ja laakeita suoalueita. Salon monimuotoinen luonto tarjoaa loistavat puitteet siivekkäiden seuraamiseen. Yksi suosituimmista lintualueista on Halikonlahti, joka on tunnettu lintupaikkana jo 1800-luvulta asti. Rantaa myötäilee 3,1 kilometriä pitkä luontopolku, jonka varrelta löytyy kaksi lintutornia sekä maisemalava.

Lue lisää

9. Salossa on pyöräilijän luonto

Pyörämatkailu on entistä suositumpaa ja pyöräilijöiden määrä Rannikkoreitillä kasvaa vuosi vuodelta. Reitti lähtee Salosta ja jatkuu Teijon kansallispuiston maisemiin kolmen ruukkikylän – Kirjakkalan, Teijon ja Mathildedalin – kautta jatkaen Kemiönsaareen, Hankoon ja Tammisaareen. Rannikkoreitti on laajentunut, joten poikkea nyt myös merelliseen Särkisaloon tai lähde Salosta pyöräilemään sivureitille Halikon Rikalanmäen sekä Wiurilan kautta.

Lue lisää

10. Luonto kutsuu

Salossa on Teijon kansallispuiston lisäksi monia hienoja retkeilykohteita, joissa voi tutustua rikkaaseen kulttuurihistoriaan ja monipuoliseen luontoon. Muinais- ja kulttuuripolut kertovat seudun varhaisten ihmisten tarinaa – luontopoluilla ja koskiympäristöissä voi tutustua lintuihin, kasveihin ja jääkauden muokkaamaan maisemaan. Nauti Suomen kesästä ja luonnon tarjoilemasta rauhasta.

Lue lisää