Hyppää sisältöön

Kesä kuuluu kaikille – Salossa maksuttomat tapahtumat ja maksuton joukkoliikenne sekä pysäköinti ovat arvovalinta

Kesäisestä Salosta löytyy ainutlaatuista tunnelmaa, jota tullaan ihastelemaan ympäri Suomen. Maksuttomat tapahtumat, sydänkesän maksuton joukkoliikenne ja maksuton pysäköinti ovat Salossa arvovalinta – kesästä nauttiminen kuuluu kaikille! Katso artikkelin lopusta listaus Salon kesän tapahtumista.

Torin täyttänyt monituhatpäinen Iltatoriyleisö kuvattuna lavan takaosasta bändin takaa. Torikojujen katot pilkistävät ihmismassojen välistä torin takaosassa.

Popeda Salon Iltatorilla 11.8.2022

Salon Iltatori on menestyskonsepti, joka on vahvistanut Salon imagoa kesäkaupunkien aateliston joukossa jo yli 40 vuoden ajan. Kesäisiin torstai-iltoihin Salon torille pakkautuu tuhansittain ihmisiä ympäri Suomen juhlimaan, herkuttelemaan ja nauttimaan.

Anssi Kelan potkaistessa tapahtumat käyntiin kesäkuun alussa, oli yleisöä paikalla yli 13 000 ja Diandraa seurasi seuraavalla viikolla yli 10 000 juhlijaa. Jotkut saapuivat asuntoautolla Rovaniemeltä saakka.

– Kesätorstaisin Google Maps huutaa punaisella jo Piihovilta alkaen, ihmiset rakastavat näitä tapahtumia. Meillä on maksuttomissa tapahtumissa esiintymässä eturivin artisteja joka viikko, eihän tällaista tarjota missään muualla, kertoo Salon Iltatoreja vetävä Antti Ketonen.

Maksuttomuus on arvovalinta

Salon paikallisliikenne Paikku on maksuton 26.6.–28.7. välisenä aikana ja keskusta-alueella pysäköinti on maksutonta koko vuoden.

Salon keskustassa (kävelymatkan päässä juna-asemalta) löydät torin, Taidemuseon Veturitallin, Plazan kauppakeskuksen ja useat keskusta-alueen kivijalkaliikkeet ja ravintolat. Paljon kehuttu Salon kirpputorivalikoima löytyy keskustan tuntumasta. Uimarannoille tai Teijon kansallispuistoon pääset kesän aikana helposti Paikulla, ilmaiseksi.

Myös Iltatorien maksuttomuus on Salossa arvovalinta, sillä tapahtuman elämykset halutaan taata ihan jokaiselle. Salon yritykset hyötyvät siitä, että tuhansittain ihmisiä saapuu joka viikko alueelle nauttimaan kahviloista ja ravintoloista sekä tekemään ostoksia.

Salon Iltatorien tunnelma on ainutlaatuinen. Ketonen tietää, sillä hän on artistina kiertänyt Suomea keikkaillen monet kesät. Tänäkin vuonna hänet nähdään myös Iltatorin lavalla.

– Toki hienoja tapahtumia järjestetään kesäisin paljon ympäri Suomen, mutta ei kaikissa ole tällaista yhteenkuuluvuuden meininkiä, Ketonen kertoo.

Iltatoreilla on paljon aktiiveja, jotka ovat vuodesta toiseen käyneet jokaisessa tapahtumassa. Tapahtuma on paitsi salolaisten, myös kesäasukkaiden ja lähiseudun ihmisten jokaviikkoinen kohtaamispaikka.

Antti Ketonen kuvattuna nahkatakissa Helsingin mukulakivisellä Sofiankadulla. Takana siintää Senaatintori ja Helsingin tuomiokirkko.

Salon Iltatorien vetäjä, artisti Antti Ketonen.

Hyvän fiiliksen festivaalitapahtuma

Salon Iltatori on salolaisten yritysten ja talkoolaisten järjestämä sekä Salon kaupungin tukema tapahtumasarja. Jokaisella Iltatorilla on oma paikallinen sponsoriyritys, joka saa samalla näkyvyyttä omalle toiminnalleen. Konsepti on auttanut Iltatoreja kasvamaan ja organisoitumaan paremmin.

Nyt voidaan puhua jo jokaviikkoisesta festivaalitapahtumasta.

– Uskoisin, että tämä on Suomen ainut joka viikko järjestettävä ilmainen festivaali. Kyllä saamme koko tiimillä olla tosi ylpeitä siitä, että voimme tuottaa ihmisille näin ainutlaatuista ja suosittua hyvän mielen tapahtumaa, Ketonen summaa.

Tapahtumaa kehitetään koko ajan ja vuosi vuodelta kovempia nimiä saadaan mukaan. Tänä vuonna Happoradio päättää Iltatoritapahtumat kesän lopulla.

Salossa upeita tapahtumia läpi kesän

Salossa järjestetään kymmenittäin upeita tapahtumia kesän aikana.

Urheilutapahtumia Salon urheilupuistossa, kävelymatkan päässä keskustasta. Salo Horse Show on kansallisen tason esteratsastuskilpailu. Upeita hevosia, kahvila, expo alue, kilpailutunnelmaa ja lasten keppariluokka takaavat tapahtumasta koko perheelle kivan päivän.
Salo Horse Show 29.6.–2.7.

Salo Volley -urheilutapahtuma on urheilupuistossa pelattava rento urheiluturnaus, johon tullaan kauempaakin. Tunnelma on mahtava kun kymmenet ja taas kymmenet lentopallot lentelevät sinisen taivaan alla koko viikonlopun ajan. Luvassa on lentopalloa, etkot perjantaina ja festarit lauantaina, musiikkia, kilpailuja, myyntikojuja, lasten ohjelmaa ja paljon muuta.
Salo Volley 21.–23.7.

Raatalan Humpparallin kaltaista tapahtumaa ei ole toista. Kuusjoen Raatalassa tanssitaan 24/7. Miettikää; vanhanajan lavatanssit maalaismiljöössä… Sitten vaan tanssimaan tsa tsa tsaata!
Humpparalli 8.–14.7.

Salo Circus festivaalilla upeita elämyksiä ja huikeaa akrobatiaa taitavien sirkustaiteilijoiden toimesta. Tällaista on harvoin tarjolla Suomessa.
Salo sircus festival 24.–31.7.

Suuri kesäteatterivalikoima kruunaa kesän. Salo on tunnettu lukuisista taidolla tuotetuista kesäteatteristaan. Katso ohjelmisto ja valitse sopivimmat tai käy katsomassa kaikki!
Rikalanmäen kesäteatteri – Kyllä isä osaa
Kirakan kesäteatteri – Risto Räppääjä ja Pakastaja-Elvi
Mathildedalin kesäteatteri – Pikkupojat
Teatteri Puutaivas – Onneli ja Anneli
Kiikalan KiPiNät – Tuu Tanssimaan!
Vuohesaaren kesäteatteri – Ulvova mylläri

Teijon Masuunin vanhan ajan markkinat Teijon ruukkikylässä on mahtava ja vaihtoehtoinen shoppailupaikka ja käsityölaisten tapahtuma. Kauniit käsityöläisten taidolla valmistamat tuotteet toimivat myös näyttelynä.
Teijon vanhan ajan markkinat 12.–13.8.

Wiurilan kesän 10-vuotisjuhlanäyttelyssä luodaan katse menneeseen ja tulevaan. Historiallisista tiloista ja nykytaiteesta syntyy kokonaistaideteos, joka herättää katsojan ajattelua toisaalta hyvin hienovaraisesti ja filosofisesti, toisaalta taas rohkean ristiriitaisesti ja huumorilla höystettynä. Myös Wiurilan kesänäyttelyyn on vapaa pääsy.
Wiurilan kesä 16.6.–27.8.

Katso lisää tapahtumia Salon kesässä täältä.

Mathildedalin kesäteatterin Pikkupojat-esityken ydintiimi yhteiskuvassa. Kuva: Laura Kuisma

Raatalan Humpparallissa tanssipaikkana toimii vanha lato.