Hyppää sisältöön

Halikko tarjoaa matkailijalle laatutuotteita, kulttuuria ja kartanoelämää sekä muinaishistoriaa

Halikon alueelta löytyy uusittuja, persoonallisia ravintoloita ja idyllisiä kahviloita, kulttuuria ja kartanoita sekä majoitusta vetovoimaisen luonnon äärellä. Design Hill, Halikon Rikalanmäki ja Wiurilan kartano kutsuvat matkailijan nauttimaan Halikon rikkaasta tarjonnasta.

Korkeatasoista designia ja palvelua

Design Hill on miellyttävä taukopaikka Halikossa Helsingin ja Turun välissä. Ohi matkaaville on tarjolla sisustustuotteita, jotka sopivat kotiin, mökille tai lahjaksi. Tiloissa toimii myös kahvila- ja lounaspalvelut.

Kevään aikana Design Hill on saanut uuden ilmeen. Keittiö on uusittu ja WC-tiloja on lisätty.

“Heinäkuussa saamme laajennetun sisäterassin”, kertoo Design Hillin yrittäjä Anu Pelander. “Täällä panostamme laatuun, niin tuotteissa kuin palveluissa. Saneeratut tilamme ovat arvomme mukaiset. Haluamme tarjota parasta niin perheille, ryhmille kuin yksityisille matkaajillekin”, Pelander sanoo.

Kesällä Design Hill avaa Pop-up-verkkokaupan, josta voi etukäteen tilata lounasta. Myös kahvilan tuotteet kuuluvat tarjontaan: “Verkkokaupastamme voi ostaa vaikka kakkuja kesän juhliin. Uusin lisäys laadukkaaseen kahvilakonseptiimme on PetriS Chocolate, jota kannattaa kokeilla”, Pelander ehdottaa.

Aikamatkalle menneisyyteen

Design Hilliltä pääsee nopeasti Halikon Rikalanmäelle. Alue on yksi Suomen merkittävimmistä muinaisjäännösalueista ja tunnettu kivi- ja rautakaudelle ajoitetuista arkeologisista löydöksistä. Mäeltä lähtevä Muinaispolku on avoin niin itsenäisesti matkaaville kuin opastusta kaipaaville.

“Rikalanmäellä teet aikamatkan menneisyyteen. Täällä voi kokea historian havinan ja löytää ainutlaatuisia kuvauspaikkoja. Lisäksi Halikon vanha museosilta ja Kreivinmäen ulkomuseo sijaitsevat kilometrin päässä”, kertoo Rikalanmäen yrittäjä Eija Halkilahti.

Vierailun arvoinen paikka on lähistöllä sijaitseva Halikon keskiaikainen kivikirkko, joka on kesäaikaan avoinna tiekirkkona. Kirkon hautausmaalta löytyy aatelisten haudat.

Rikalanmäki on täynnä elämää koko kesän. Ravintola Rikalan Krouvi palvelee seitsemänä päivänä viikossa ja tarjoilee lounasta ja à la carte -annoksia. “Meiltä saa laadukkaita ja maukkaita annoksia, jotka hivelevät makuhermoja. Painotamme kotimaista, lähituotettua ruokaa”, Halkilahti sanoo.

Krouvin lisäksi Rikalanmäeltä löytyy kokous- ja juhlatilat sekä Teatterivintti, jossa toimii Teatteri Provinssi. Teatterivintin erikoisuus on 100 hengen nouseva katsomo, joka on rakennettu elokuvateatteri Bio-Salon vanhoista tuoleista.

“Teatterivintillä tullaan kuulemaan Teatteri Provinssin esityksiä ja Krouvin vintillä myös SaloJazzin järjestämiä konsertteja. Kesällä Rikalanmäellä on lisäksi tarjolla ulkoilmakeikkoja, ohjelmallisia iltoja ja teemaillallisia show & dinner -paketteineen”, Halkilahti kertoo.

Ravintola- ja majoituspalveluita luonnon äärellä

Historian havinan voi kokea myös Wiurilassa, joka on yksi Suomen merkittävimmistä aateliskartanoista. Kartanon pihapiirin vanhat, Engelin suunnittelemat rakennukset ja ympäröivä puisto ovat osa suomalaista mielenmaisemaa. Alueella voi lähteä päiväretkelle tai golf-kierrokselle Wiurila Golfin viheriöillä. Kartanon talousrakennuksessa toimii myös upea hevosvaunumuseo ja kartanon kotimuseo. Kesäaikaan piha-alueella ja eri rakennuksissa on Wiurilan Kesä –taidenäyttely, johon voi tutustua maksutta.

Kartanon talousrakennuksessa toimii Ravintola Club Engel.

“Freesi ja simppeli kesäravintolamme palvelee niin lounastajia kuin pidemmän kaavan mukaan ruokailevia. Erikoisuutemme on itse tehdyt artesaanijäätelöt”, kertoo ravintoloitsija Kalle Hämäläinen.

Wiurilassa on tarjolla myös majoituspalveluja Wiurila Guesthousessa sekä kokous- ja juhlatiloja kartanon tiloissa.

“Odotamme vieraita Varsinais-Suomesta, Uudeltamaalta ja koko Suomesta. Alueen vetovoimainen luonto ja mahtava arkkitehtuuri tekevät vaikutuksen keneen tahansa tänne saapuvaan”, Hämäläinen sanoo.

Vastuullisen palvelun Halikko

Halikossa vastuullisuus nivoutuu osaksi kaikkia matkailupalveluja. Design Hillin perusarvoja ovat reilu ja ympäristöä kunnioittava kaupankäynti. “Energiataloudessa minimoimme ruokahävikkiä ja suosimme kotimaisia brändejä. Kannamme sosiaalista vastuuta myymällä lähiseudun työpajojen tuotteita. Haluamme tarjota tuotteita vastuullisesta kuluttamisesta kiinnostuneille”, Pelander sanoo.

Design Hillillä, Rikalanmäellä ja Wiurilassa asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus huomioidaan hajautetuilla asiakaspaikoilla ja tilojen puhtaudella. “Asiakkaiden ja henkilökunnan terveys on toimintamme elinehto. Olemme vähentäneet asiakaspaikkoja ja harventaneet pöytiä. Meillä ei tarvitse shoppailla kylki kyljessä”, Pelander kertoo. Wiurilassakin ruokaileminen on turvallista ja vaivatonta. “Sisäpihallamme on runsaasti tilaa ja meillä on pöytiintarjoilu”, Hämäläinen sanoo. Rikalanmäellä pöydät ja tasot desinfioidaan aina asiakkaan vaihtuessa. “Tarjoilemme annokset suoraan pöytiin ja vaihdamme kertakäyttöiset lounaslistat uusiin tilausten jälkeen”, Halkilahti sanoo.

Halkilahti uskoo, että pöytiintarjoilu ja henkilökunnan ja asiakkaiden vastuullinen toiminta jäävät elämään: “Ihmiset kiinnittävät yhä enemmän huomiota hygieniaan ja käsienpesuun. Tällaisia keinoja vaalimalla kotimaan matkailu tulee nousemaan uuteen kukoistukseen!”

Halikko