Hyppää sisältöön

Matildanjärven kierros kahdella tavalla – Teijon kansallispuiston hienoin reitti kävellen ja suppaillen

Suppailija Teijon kansallispuistossa Matildanjärvellä aurinkoisena tyynenä päivänä.

Kuva: Retkipaikka, Jonna Saari

Retkipaikan artikkeli 14.7.2024 / BY JONNA SAARI

Salossa sijaitsevan Teijon kansallispuiston upein reitti on kertakaikkisen kaunis Matildanjärven kierros. Suurimmaksi osaksi rantaviivassa etenevä reitti kattaa ihania taukopaikkoja ja vielä ihanampia maisemia yksi toisensa perään. Reitti sopii paitsi aloittelevalle retkeilijälle, myös nautiskelijalle, hikiliikkujalle että suppailijalle. Matkan aikana kävelijä piipahtaa Mathildedalin ruukin kylätiellä, minne suppailija ei tietenkään pääse, mutta muutoin järven kierto sup-laudan kanssa onnistuu mukavasti ja rantautumispaikkoja on runsaasti.

  • P-alue kartalla
  • Kävelyreitin pituus 5,5 km
  • Laavuja ja nuotiopaikkoja
  • Esteetön: Kariholman osalta (600 m/suunta)
  • Saapuminen julkisilla: Paikallisbussi Paikun linja 30 tuo Salosta Mathildedaliin, kesäisin aina luontokeskukselle saakka. Paikku on kaikille ilmainen noin kuukauden per kesä, tänä vuonna 26.7.2024 saakka.
  • Saapuminen autolla: Matildanjärventie 84, Salo

Kesäinen aamupäivä on alkamassa Teijolla. Katselemme kuinka paikallisbussi Paikku saapuu kääntöpaikalleen Teijon kansallispuiston pääpysäköintialueelle, ja kansallispuiston luonto ja kävijät aloittelevat verkkaisesti uutta kesäpäivää. Suunnitelmamme on kulkea Matildanjärven kierros, joka on Teijon kansallispuiston virallinen rengasreitti ja suosittu retkikohde yltäkylläisen kauneutensa ansiosta. Minä kulkisin tämän retken maata pitkin, Karo taas rantoja myötäillen laineilla edeten. Isoholman saaren aiomme myös käydä katsomassa – Karo lipuu sinne laudallaan, ja minä aion uida mantereelta saareen noin 50 metrin matkan.

Matkaa pysäköintialueelta rantaan ei ole paljoa, joten ei muuta kuin sup-lauta kainaloon, reppu selkään ja menoksi. Sup-lautoja vuorataan paikan päällä, joten oman laudan puutekaan ei haittaisi.

Siirry tästä lukemaan koko Retkipaikan artikkeli