Hyppää sisältöön

Salossa annetaan hyvän kiertää – parhaat kirppikset tarjoavat uniikkeja löytöjä

Vietä mukava kesäpäivä ja lähde tutustumaan Salon rikkaaseen secondhand-vaatteiden ja vintageaarteiden tarjontaan. Kirpparikierros onnistuu helposti myös jalkaisin. Salon kirppareista suurin osa sijaitsee keskusta-alueella. Linja-autoasemalta lähimmälle kirpputorille on vain parisataa metriä.

Kole erilaista käsilaukkua.

Parhaita löytöjä tekee usein odottamattomista paikoista. Saloa pidetään yhtenä Suomen parhaista paikoista harrastaa kirppistelyä. Vauras maaseutu isoine tiloineen, kartanoineen ja ruukkeineen, vilkkaat yhteydet maailmalle ja samojen sukujen omistuksessa pitkään olleet kesämökit ja huvilat ovat olleet ja ovat otollista maaperää kirppislöytöjen synnylle.

Salon kirpputorit ydinkeskustassa

Katso kirppisten tiedot ja kartta

Salon keskustassa linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsee Kirppis Aarresaari. Nimensä mukaisesti paikasta voi tehdä upeita löytöjä. Hyvätuulisen kirpputorin kahviossa voi myös kerrata reittisuunnitelman ja kerätä energiaa päivään makeilla ja suolaisilla herkuilla.

Vieressä sijaitseva N3xt Level Second Hand Shop kauppakeskus Linjurissa yhdistää vaateliikkeiden estetiikan ja kierrätyskulttuurin tyylikkäällä tavalla. Moderni kirppis myy muun muassa vaatteita, kenkiä ja asusteita. N3xt Level on usean paikallisen suosikkikirppis, sillä tarjonta vaihtuu tiuhaan ja löytöjä tekee usein.

Alle 100 metrin päässä samalla kadulla on seuraava kohde, iCare Secondhand. Kauppakeskus Plazan toisessa kerroksessa sijaitseva valoisa kirppis myy pääasiassa vaatteita ja kodin pientavaraa. iCare Secondhand on Pelastusarmeijan myymälä, joten ostosten tekeminen on myös hyväntekeväisyyttä.

Vaatteita rekissä kirpputorilla.

Kauppakeskus Plazasta löydät myös Salon Ekocenterin. Ekocenterissä myynnissä on lahjoitustavaraa, kuten huonekaluja, astioita, vaatteita ja tuotteita kodin sisustukseen sekä kodin elektroniikkaa. Täältä voi etsiä aarteita tai vaikkapa kesälukemista mökille.

Lähellä sijaitsee myös SPR Salon osaston kirpputori, jonne käynti on Asemakadulta sisäpihan puolelta keltaista VPK:n taloa vastapäätä. Myynnissä on paljon lasten ja aikuisten vaatteita sekä käyttötavaraa kotiin tai vaikkapa mökille.

Piilo Second Hand & Kids Store on keskittynyt lastenvaatteisiin. Myymälä sijaitsee aivan keskustan muiden kirppareiden vieressä Vilhonkadulla. Valikoimaan kuuluvat vaatteet, asusteet, kengät, lelut ja lastentarvikkeet sekä äitiysvaatteet. Tuotteet on järjestetty koon ja kategorian mukaan. Ostosten lomassa voi istua juomaan kahvia ja antaa lasten leikkiä kirppiksen leikkipaikalla.

Kirpparit lepotuolien ja lepotaukojen ystäville

Noin kahden kilometrin päästä Salon linja-autoasemalta Helsingin suuntaan löytyy kaksi kirpparia. Helsingintien päässä sijaitseva Secondhandmarket myy vanhan ja käytetyn pientavaran ohella ihanasti patinoituneita huonekaluja. Mitä tahansa yllättävää tarjoaa myös kirppiksen oma verkkokauppa ja kuukausittainen nettihuutokauppa.

Huonekaluja kirppismyynnissä.

Helsingintiellä hieman lähempänä keskustaa sijaitseva Radiokirppis on perinteinen kirpputori myyntilooseineen. Leveillä käytävillä on tilaa. Jos kirppiskierroksella kaipaa välillä jalkojen lepuutusta voi jäädä kahvittelemaan saman katon alle Radiokirppiksen kahvilaan. Juoma ja leivonnaiset tarjoillaan ihastuttavissa Arabian vanhoissa astioissa.

Uusin kirppis ja paikallisbussi Paikku

Kirppis-Keidas on Salon uusin kirppis. Se sijaitsee keskustasta reilun kilometrin päässä kauppakeskus Valurissa Savenvalajankadulla. Tyylikkäässä kirpputorikeskuksessa on reilut 230 myyntipaikkaa ja oma kahvila. Uusimman kirpputorilisäyksen myötä näyttää siltä, että Salosta on tulossa Suomen kirpputoripääkaupunki. Asukaslukuun nähden Salossa onkin paljon kirpputoreja. Eikä se määrä vaan laatu, tietävät salolaiset.

Salon paikallisbussi Paikkua kannattaa muistaa hyödyntää, kun haluaa siirtyä ydinkeskustasta kaukaisemmille kirppareille. Paikku on maksuton kaikille matkustajille kaikilla Paikku-linjoilla arkisin ajalla 24.6.–26.7.2024. Paikun reitit ja aikataulut näkee SaloTaskussa.fi -sovelluksesta. Jos viettää Salossa useamman päivän, kannattaa Paikulla ajaa myös muihin mielenkiintoisiin kohteisiin. Seuraavana päivänä voi esimerkiksi ajella Paikun kyydissä Teijon kansallispuistoon tai ihastelemaan ruukkikylien idylliä!

Jutussa esiintyvien kirppisten tiedot

 1. Kahvila-kirpputori Aarresaari
  Vilhonkatu 22
  www.kirppisaarresaari.fi
 2. N3xt Level Second Hand Shop
  Vilhonkatu 13
  www.n3xtlevel.fi
 3. SPR Salon osaston kirpputori
  Asemakatu 4
  rednet.punainenristi.fi/salo
 4. iCare Secondhand
  Kauppakeskus Plaza, Vilhonkatu 8
  www.pelastusarmeija.fi
 5. Salon Ekocenter
  Kauppakeskus Plaza, Vilhonkatu 8
 6. Piilo Second Hand & Kids Store
  Vilhonkatu 6
  www.piilokirppis.fi
 7. Radiokirppis
  Helsingintie 22
  www.salonradiokirppis.fi
 8. Secondhandmarket
  Tähtelänkatu 1
  Secondhandmarket.fi
 9. Kirppis-Keidas
  Savenvalajankatu 6
  www.kirppis-keidas.fi

Salo on kirppistelijän paratiisi. Karttakuva Salon keskustasta ja sinne merkityt yhdeksän kirpputoria tietoineen.