Hyppää sisältöön

Kesä kuuluu kaikille – Salossa maksuttomat tapahtumat ja maksuton joukkoliikenne sekä pysäköinti ovat arvovalinta

Kesäisestä Salosta löytyy ainutlaatuista tunnelmaa, jota tullaan ihastelemaan ympäri Suomen. Ilmaiset tapahtumat, sydänkesän maksuton joukkoliikenne Paikku ja maksuton pysäköinti ovat Salossa arvovalinta – kesästä nauttiminen kuuluu kaikille! Katso artikkelin lopusta listaus Salon kesän tapahtumista.

Popeda Salon Iltatorilla.

Salon Iltatori on menestyskonsepti, joka on vahvistanut Salon imagoa kesäkaupunkien aateliston joukossa jo yli 40 vuoden ajan. Kesäisiin torstai-iltoihin Salon torille pakkautuu tuhansittain ihmisiä ympäri Suomen juhlimaan, herkuttelemaan ja nauttimaan.

– Kesätorstaisin Google Maps huutaa punaisella jo Piihovilta alkaen, ihmiset rakastavat näitä tapahtumia. Meillä on maksuttomissa tapahtumissa esiintymässä eturivin artisteja joka viikko, eihän tällaista tarjota missään muualla, kertoo Salon Iltatoreja vetävä Antti Ketonen.

Maksuttomuus on arvovalinta

Salon paikallisliikenne Paikku on maksuton 24.6.–26.7. välisenä aikana ja keskusta-alueella pysäköinti on maksutonta koko vuoden.

Salon keskustassa (kävelymatkan päässä juna-asemalta) löydät torin, Taidemuseon Veturitallin, Plazan kauppakeskuksen ja useat keskusta-alueen kivijalkaliikkeet ja ravintolat. Paljon kehuttu Salon kirpputorivalikoima löytyy keskustan tuntumasta. Uimarannoille tai Teijon kansallispuistoon pääset kesän aikana helposti Paikulla, ilmaiseksi.

Myös Iltatorien maksuttomuus on Salossa arvovalinta, sillä tapahtuman elämykset halutaan taata ihan jokaiselle. Salon yritykset hyötyvät siitä, että tuhansittain ihmisiä saapuu joka viikko alueelle nauttimaan kahviloista ja ravintoloista sekä tekemään ostoksia.

Salon Iltatorien tunnelma on ainutlaatuinen. Ketonen tietää, sillä hän on artistina kiertänyt Suomea keikkaillen monet kesät. Tänäkin vuonna hänet nähdään myös Iltatorin lavalla.

– Toki hienoja tapahtumia järjestetään kesäisin paljon ympäri Suomen, mutta ei kaikissa ole tällaista yhteenkuuluvuuden meininkiä, Ketonen kertoo.

Iltatoreilla on paljon aktiiveja, jotka ovat vuodesta toiseen käyneet jokaisessa tapahtumassa. Tapahtuma on paitsi salolaisten, myös kesäasukkaiden ja lähiseudun ihmisten jokaviikkoinen kohtaamispaikka.

Salon Iltatorien vetäjä, artisti Antti Ketonen.

Hyvän fiiliksen festivaalitapahtuma

Salon Iltatori on salolaisten yritysten ja talkoolaisten järjestämä sekä Salon kaupungin tukema tapahtumasarja. Jokaisella Iltatorilla on oma paikallinen sponsoriyritys, joka saa samalla näkyvyyttä omalle toiminnalleen. Konsepti on auttanut Iltatoreja kasvamaan ja organisoitumaan paremmin.

Nyt voidaan puhua jo jokaviikkoisesta festivaalitapahtumasta.

– Uskoisin, että tämä on Suomen ainut joka viikko järjestettävä ilmainen festivaali. Kyllä saamme koko tiimillä olla tosi ylpeitä siitä, että voimme tuottaa ihmisille näin ainutlaatuista ja suosittua hyvän mielen tapahtumaa, Ketonen summaa.

Tapahtumaa kehitetään koko ajan ja vuosi vuodelta kovempia nimiä saadaan mukaan. Tänä vuonna lavalla nähdään muun muassa Elastinen 4.7., Michael Monroe 11.7., Pauli Hanhiniemi 1.8. ja Uniklubi 8.8.

Salossa upeita tapahtumia läpi kesän

Salossa järjestetään kymmenittäin upeita tapahtumia kesän aikana.

Salo Horse Show 19.–21.7.
Urheilutapahtumia Salon urheilupuistossa, kävelymatkan päässä keskustasta. Salo Horse Show on kansallisen tason esteratsastuskilpailu. Upeita hevosia, kahvila, expo alue, kilpailutunnelmaa ja lasten keppariluokka takaavat tapahtumasta koko perheelle kivan päivän.

Salo Volley 19.–21.7.
Salo Volley -urheilutapahtuma on urheilupuistossa pelattava rento urheiluturnaus, johon tullaan kauempaakin. Tunnelma on mahtava kun kymmenet ja taas kymmenet lentopallot lentelevät sinisen taivaan alla koko viikonlopun ajan. Luvassa on lentopalloa, etkot perjantaina ja festarit lauantaina, musiikkia, kilpailuja, myyntikojuja, lasten ohjelmaa ja paljon muuta.

Humpparalli 6.–12.7.
Raatalan Humpparallin kaltaista tapahtumaa ei ole toista. Kuusjoen Raatalassa tanssitaan 24/7. Miettikää; vanhanajan lavatanssit maalaismiljöössä… Sitten vaan tanssimaan tsa tsa tsaata!

Salo sircus festival 25.–28.7.
Salo Circus festivaalilla upeita elämyksiä ja huikeaa akrobatiaa taitavien sirkustaiteilijoiden toimesta. Tällaista on harvoin tarjolla Suomessa.

Suuri kesäteatterivalikoima kruunaa kesän. Salo on tunnettu lukuisista taidolla tuotetuista kesäteatteristaan. Katso ohjelmisto ja valitse sopivimmat tai käy katsomassa kaikki!

 • Kvartetti 14.6.-11.8. Rikalanmäen kesäteatteri
  – Menestyskomedia Kvartetti on sydämellinen ja pisteliäs kuvaus ihmisistä, jotka eivät anna iän lannistaa itseään.
 • Penkki 25.6.-9.7. Kiikalan Seuratalo
  Perhepiknik kaikilla mausteilla. ” Elämä pirskahtelee ja synkimmälläkin pilvellä on kultareunus. Perhepiknik olkaa hyvä!”
 • Peppi Pitkätossu 26.6.-14.7. Kirakan kesäteatteri
  Astrid Lindgrenin klassikko koko perheen musiikkinäytelmä Peppi Pitkätossu on hyväntuulinen kertomus ystävyydestä ja erilaisuuden hyväksymisestä, pientä seikkailua unohtamatta!
 • Loma 28.6.-7.8. Mathildedalin kesäteatteri
  Risto Jarvan liikuttava ja hauska komedia Loma kertoo meistä suomalaisista lomalla. Kielitaidottomat suomalaiset kokevat seikkailunsa yhdessä niin opastetuilla kuin ihan omilla retkilläkin, hotellissa, rannoilla ja juhlissa.
 • Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö 28.6.-4.8. Teatteri Puutaivaan kesäteatteri
  Sinikka ja Tiina Nopolan rakastetut Heinähattu ja Vilttitossu seikkailevat jälleen tänä kesänä hauskassa ja vauhdikkaassa kesäteatteriesityksessä, jossa viihtyy koko perhe.
 • Kellokosken Prinsessa 6.7.-9.8. Vuohensaaren kesäteatteri
  Musiikkinäytelmä Kellokosken prinsessa on kuplivan viihdyttävä ja tositapahtumillaan koskettava musiikkinäytelmä, joka puolustaa inhimillisyyttä, antaa äänen toivolle ja yhteisöllisyydelle.

Teijon vanhan ajan markkinat 10.–11.8.
Teijon Masuunin vanhan ajan markkinat Teijon ruukkikylässä on mahtava ja vaihtoehtoinen shoppailupaikka ja käsityölaisten tapahtuma. Kauniit käsityöläisten taidolla valmistamat tuotteet toimivat myös näyttelynä.

Salo Friends & Music Festival 16.-18.8.
Salo Friends & Music Festivaaleilla tullaan näkemään useita kotimaisia huippuesiintyjiä. Perjantaina 16.8. lavalle nousevat Juha Tapio, Yö & JP Leppäluoto, Vesterinen Yhtyeineen, Anssi Kela ja Viivi. Lauantaina 17.8. vuoronsa saavat Kaija Koo, Isac Elliot, Abreu, Jannika B ja Ressu Redford.

Salon taidemuseo Veturitallissa Mari Rantanen: Tunne Värinä 1.9. saakka.
Mari Rantanen (s. 1956, Espoo) on Tukholmassa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, taidemaalari ja kuvataiteen professori. Rantasen tuotantoa on esillä tässä laajuudessa Suomessa ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen. Salossa nähtävä kokonaisuus esittelee taiteilijan viime vuosien uusimpia teoksia, maalauksia ja grafiikkaa.

Wiurilan kesän Studionäyttely – Erik Creutziger, Kim Jotuni, Kreetta Järvenpää, Jenni Vakkilainen 14.6.-25.8.
Wiurilan kesän Studionäyttely sijaitsee Wiurilan talouskeskuksessa, Kaariholvin Galleriassa ja Galleria Pääskyssä. Avoinna päivittäin klo 11-18. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Katso lisää tapahtumia Salon kesässä täältä.

Raatalan Humpparallissa tanssipaikkana toimii vanha lato.