Hyppää sisältöön

9 hienoa retkipaikkaa Salossa – saavutat ne Paikulla, ehkä jopa ilmaiseksi

Kuva: Retkipaikka, Jonna Saari

Retkipaikan artikkeli 26.5.2024/BY JONNA SAARI

Haaveiletko retkeilystä luonnon rauhassa niin, että voit taittaa julkisilla koko matkan? Tämä lista on juuri sinulle! Salon kaupunki sijaitsee meren rannalla Helsingin ja Turun välissä ja tarjoaa erittäin monipuolista luontoa: hiekkarantoja, jokilaaksoja, silokallioita, tunnelmallisia metsiä, jylhiä mäkiä sekä kokonaisen kansallispuiston, Teijon. Junat ja bussit Turusta ja Helsingistä tuovat suoraan Salon keskustaan, mistä matkaa hienoihin kohteisiin voi jatkaa joko paikallisbussi Paikuilla tai vaikka kävellen.

Poimi tämä lista talteen, sillä siinä riittää kohteita erittäin moneksi käyntikerraksi!

Hyvä tietää Paikusta

  • Paikku on nimi Salon paikallisbusseille.
  • Paikku on kaikille maksuton 24. kesäkuuta – 26. heinäkuuta 2024.
  • Reitistön solmukohtana toimii Salon keskustassa oleva linja-autoasema, joka on kutakuinkin juna-aseman vieressä. Keskustasta Paikun reitit erkanevat kuin säteinä eri suuntaan Salon kaupunkia ja sen laajaa, luonnonrauhaista maaseutua.
  • Bussit kulkevat arkisin vuoden ympäri. Katso aikataulut ja reitit.
  • Kesällä Paikku on tietyn aikaa ilmainen kaikille käyttäjille. Lisätietoja tästä löydät Paikun sivuilta.
  • Muina aikoina voit maksaa Paikussa esim. käteisellä, Waltti mobiili -sovelluksesta ostettavalla mobiililipulla tai aikuisen kertalipun pankki- tai luottokortin lähimaksulla. Lippu on voimassa 2 tuntia, jonka aikana voit vaihtaa linjalta toiseen ilman lisäveloitusta.

Siirry tästä lukemaan koko Retkipaikan artikkeli